söndag 20 september 2009

Summering av en helg

Ja så börjar helgen gå mot sitt slut. Eftersom jag varit hemma hela veckan så känns som helgen varit lång och skön. Å tänk så soligt det varit, helt otroligt, jag bara njuter.

Nu så får jag inte åka till IKEA för då försvinner denna känsla av härlig lång höst. Varför undrar ni kanske... jo IKEA har bara två årstider, SOMMAR och JUL. Och just nu skulle jag tro att julsakerna håller på att komma fram på IKEA och då är det bäst för mig att hålla mig ifrån detta varuhus. Jag älskar när det är sommar-höst alltså en solig höst med blå klar luft. Julen ska komma långt senare.

Den här tjejen träffade jag i lördags, vi var på bio, vi såg filmen "Flickan som lekte med elden" i Örebro. Vi var ett gäng på 7 st som gick på bio 14.45 på eftermiddagen, men först tog vi en fika på stan, Hälls på Stallbacken. Det kändes som vi var ute utomlands på något café. Man är inte van att det är så varmt i september.Efter bio blev det grillning hos oss, så vi kunde snacka om filmen, jättekul alla gillade den. Det kom till lite folk så vi blev 12 som grillade. Alla hade med sig det man själv ville grilla så fixa vi sallad och gratäng. Det är roligt med sådana grillfester tycker.

Vi har ingen inglasad altan men vi kunde sitta där ändå och äta och vi tände massor av lyktor. Tokigt nog tog jag inget kort.

En bra lördag.


Idag gjorde vi en enkel utflykt upp til sjön Tisaren efter att vi varit i kyrkan på förmiddagen. Bara mannen och jag. Vi var själva på badstranden kan jag säga, men så lugnt och fint det var, vi satt i våra brassestolar och läste och hörde vattnet skvalpa. Så den här dagen har varit underbar för själen.
Det här två goa killarna har något gemensamt, vad kan det vara? Det kan ni få gissa!Kram

11 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Ja, jag hörde någon nämna att IKEA har börjat med julen redan... i september!
Vilken härlig lördag du hade med vänner, film och lyktor!
Förutom att de där två killarna gillar spel, kanske de gillar dig? :o)

Mamma C sa...

En skön och trevlig toppenhelg har du haft. Vilka underbara soldagar det har varit. Grabbarna har väl en supermamma och mormor tror jag. Dom gillar även att spela ser det ut som.
Kram Mamma C

promenader på landet sa...

Vilken härlig helg och vad skönt det låter att sitta vid stranden fast det är höst! Kram från Maria

Sara sa...

jag kan ju svaret men gissar ändå - de fyller år i veckan som kommer =)

Gårdsromantik sa...

Visst har vi härligt väder!

Dom är ju lika charmiga båda två!

Kram Maud

Fröken Fräken sa...

Ånej! Har Ikea börjat med julgrejer redan? Tur att herr Fräken åker till Ikea på fredag själv, jag vill inte se röken av julen än!

Alla verkar ha hunnit med att se den nya Stieg Larsson-filmen, utom jag.. får nog lägga på en rem på biofronten!

annika sa...

Underbar helg du verkar ha haft. Det är då man hämtar kraft för kommande vecka.Det är ju helt fantastiskt vilken härlig höst vi har.Det känns som att sommaren varar lite längre.
Annika

Krisses hantverk sa...

Hej, fint höstkök du har! Personen på bilden i filmen ser ut att vara samma som spelade i "Män som hatar kvinnor". Den såg vi i helgen...hu, den var hemsk,bra skådespelare. Jag har inte läst boken,den lär vara hemskare än filmen.
P.S. Väskan är fortfarande i flitig användning,måste snart tvätta den...nån har spillt kaffe på den. Trevlig forts. på hösten :)

StrandviksVillan sa...

Nej tack, inga julsaker ännu för mig heller!
Jag har också gjort om i köket i går, ska se om jag får till några bilder, det är så svårt med motljuset. Mysig soffa ni har, vi har en med och jag funderar förstås också lite hur den skulle se ut i vitt :P

Angående bilderna så har jag bara plockat in dom som vanligt, valde storlek liten och så ett mellanslag mellan bilderna. Bara att dra bilderna dit man vill ha dom. Nej, jag varken orkar eller har tid att fixa mina bilder och har faktiskt ingen riktig redigerare heller... Desto större utmaning att lyckas med bilderna direkt när man knäpper dom ;)

Ha en bra vecka! Hoppas vädret är fint på din semester med!

Majas skafferi sa...

Hej! Jag har inte ens läst Stieg Larsson böckerna! Vill se "sommaren med Göran" på bio!
din kökssoffa- sån letar jag efter nu! Så himla fin,tror din kan bli fin målad! Har sett många på Blocket o dyl. i samma stil, men nu, när man ska en...då lyser de med sin frånvaro!
Ha det bra!

Anonym sa...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀
酒店經紀