fredag 4 september 2009

Förändring

Med pirr i magen så skriver jag nu detta. Jag vill må bra! Jag har sedan en tid tillbaka bestämt mig för att ta reda på om jag kan med kunskap om vad min kropp behöver, äta så jag inte har eller får värk i kroppen eller i lederna. Jag skriver inte detta för att någon ska tycka synd om mig, utan för att jag ska bli mer motiverad att göra något åt det.

Varför det för mig blir lite pirr i magen är för att jag inte vill lämna ut mig för mycket eller vara för personlig på bloggen.

Sedan ca tre år tillbaka har jag värk i min kropp som inte går att ställa någon diagnos på ( ej fibromyalgi). Detta gör att jag hela tiden måste tänka vad jag gör och hur jag använder min kropp. Nu vill jag inte ha det så, utan mitt mål är att klara av mer med min kropp. Jag vägrar!

Ska nu försöka ta reda vad jag behöver få i mig för mina celler och organ. Jag har börja med att läsa in mig på en bok, berättar senare vad den heter. Jag har inte något högt BMI, 23,5, inte heller röker jag eller har något sockersug. Jag vet att många har svårt med värk och sjukdomar och man kan naturligtvis inte bota allt med vad man äter, men jag vill nå så långt jag kan.

Tänkte att jag i min blogg ska berätta lite då då hur det går. Då måste jag skärpa mig och vara lite mer diciplinerad.

Min lilla plan:

1. nästa vecka plugga mer om hur jag ska äta
2. köpa mig en Blender, för att mixa bättre, göra goda nyttiga smoothis
3. hitta tålamod( var inhandlas detta?)


Wish me luck!

Kramisar från Kristina

Ps. mannens kommentar när han såg att jag klätt om soffan 03.32 på morgonen och jag är på väg till toaletten mitt i natten!
- De här häftklammrarna passar inte till häftapparaten!
-nä jag vet, jag gick till grannen.
Så är ett manligt sätt att bemöta kvinnliga insatser i hemmet!

6 kommentarer:

Sara sa...

typiskt pappa!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Godkvällsningen!!
Önskar dig stor lycka till!!!
känner igen lite av vad du skriver..har med värk..fast mycket domningar...så jobbigt!!
Hoppas det blir bättre med din plan..det är ju kanon att ha mål franmför sig...då går det nog bättre, o man blir ju mer medveten!

Ha en Myyysig fredags kväll!
~~~Kramelikramis ♥ MammaMillis~~

p.s..TÄVLING HOS MIG-Välkommen!!

Mamma C sa...

Önskar dig lycka till och tycker du är duktig som tar tag i detta. Ska bli kul att få pucha dig och se vad du kommer fram till. Ha en bra lördag.
Kram Mamma C

Sjabbig men chic sa...

Ja, tänk den där jäkla värken. Jag var med om en bilolycka när jag var 18 och det har satt sina spår kan man säga. Jag försöker att göra allt jag tycker är roligt ändå utan att bli dumdristig. Men ibland så sätter kroppen stopp och då får jag prioritera. Jag vill gärna orka jobba och jag vill absolut vara delaktig i det som rör mina barn och jag vill ha kul!Förut ville jag aldrig berätta om min värk och jag har som regel att aldrig säga till mina barn att jag har ont (av någonanledning) jag säger att jag är lite trött i stället. Jag talade heller aldrig om för någon att jag bara jobbar halvtid och har sjukersättning på halvtid. Inte ens mina kollegor visste att jag hade halvsjukersättning. Nu skiter jag i det. Jag är som jag är och jag är ganska så förträfflig faktiskt om jag får säga det själv. Jag tycker att det ska bli jättespännande att se om det där med kosten fungerar. Du är jätteduktig som försöker tycker jag.

Kram Lisa

Fröken Fräken sa...

Det låter som ett jättebra initiativ! Och klart att det finns mat som är mer hälsosamt för en, det gäller ju bara att komma på vad som passar en bäst.

Anonym sa...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀
酒店經紀