söndag 23 maj 2010

Rabarberpaj

Räck upp handen alla som gjort rabareberpaj i helgen!

Tänkte väl att det var någon mer än jag. Rabarbern växer så det knakar....

Det har nästan bara varit lilla tjejen från Gävle och jag i helgen. Tur att hon hälsade på sin farmor för mannen har jobbat hela helgen. Vi har varitpå kalas och vi har sått frön, vi har bakat paj och grillat korv å varit på sommarfest med kyrkan, puh! Så nu har hon somnat sittandes i sängen.


Jag har hittat ett jättegott recept på paj.


Pajskal:

125 gr smör
3 dl mjöl, jag tog dinkel- och grahamsmjöl
2 msk marsanpulver
2 msk vatten

blanda ihop tryck ut i en form och förgrädda 200 gr i ca 5-10 min.


Gör en fyllning bestående av:
2 ägg
1 ägggula
1 dl råsocker (
50 gr smält smörjag tog 3/4 dl socker)

smält smöret, vispa ägg och socker fluffigt. Häll äggsmeten i det smälta smöret och sjud någon minut så det tjocknar lite.

Dela rabarbern i bitar lägg i det förgräddade skalet. häll på smeten. Grädda i 180 gr ca 20 min.


Servera med vaniljkesella till. Jättesmaskigt!
Kram Kristina

6 kommentarer:

annika sa...

Det lät som en väldigt smarrig paj...måste prova den nån gång.Trevligt att få se ett foto på dig.
Ha det så bra med lilla barnbarnet.
Kram annika

Lyckoslanten sa...

Va' kul med räck upp handen där och jag tar tacksamt emot alla smarriga recept! Jag räckte nämligen inte upp handen... Så ser jag en fin bild på dig och då blev jag glad! Härligt! Nu väntar sängen om jag ska orka på utfärd i morgon. Ha det gott! ♥

Tin sa...

Låter väldigt gott!!!
Jag har inte gjort någon paj änu fast jag älskar det. Får lov att bli en i morgon tror jag allt.
Kram C

Ett Vitare Hem sa...

Åh det lät ju gott, sparar receptet och testar vid tillfälle ;o)
Ha en underbar dag!
Kramis/LenaS

Mamma C sa...

Jag har inte gjort någon ännu. Ditt recept lät jättegott.
Kram mamma C

Fröken Fräken sa...

Jag räcker upp handen om du frågar om vem som önskar att de fått avnjuta rabarberpaj i helgen! Tror inte att rabarbern har hunnit tillräckligt långt här än...