lördag 1 maj 2010

Kära vänner nu behöver jag er hjälp! Eftersom en i vår familj fyller rikigt jämnt snart och det är inte jag, så ska mannen och jag sticka till Mallorca och där har vi aldrig varit. Eftersom vi bokar sent så kom vi inte till Soller som vi ville utan det blir Alcudia. Nu vill jag ha massor av tips om Mallorca, vi räknar med att hyra bil, kanske cykla, ev vandra beroende på väder.
Kul ska det bli i alla fall.
Alldeles snart kommer det att knacka på dörren å då står mina barnbarn på trappen från Gävle.
Kram Kristina

11 kommentarer:

Mamma C sa...

Grattis till födelsedagskillen förmodar jag då. Jag har varit på Mallorca ett par gånger. Men bara en gång i Alcudia. Det var när mamma fyllde 50 år, så 29 år sedan. Skulle jag haft min mamma här nu hade hon rabblat upp massor av sevärdigheter. Pappa och hon besökte mallorca massor. Dom besöktem massor av platser där konstnärer levt, Chopin och massa annat.
Kram mamma C

Gårdsromantik sa...

Grattis till maken!

Jag har alldrig varit på Mallorca - men har hört många som är jättenöjda :-)

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Tigris Predikantan sa...

Tyvärr inga tips men varför inte Googla?
:)

annika sa...

Härligt att få åka iväg. Tyvärr har ajg aldrig varit på Mallorca men skulle gärna åka dit.
Ha det så gott med dina barnbarn nu.
kram annika

Lyckoslanten sa...

Så trevligt! Jag har varit på Mallorca två gånger och nu i höstas i Alcudia. Vi åkte längs den bergiga västkusten även till soller, men som stationeringsort föredrar jag nog Alcudia. Vi besökte Valdemossa, Chopins plats för en tid. Du kan se under min etikett resor och gå bakåt i arkiveringen tills du hittar bilder där. Tidigare var vi i södra delen av Mallorca, men i Alcudia är det mycket mindre stress!
Ha en skön söndag! ♥

Fröken Fräken sa...

Tyvärr har jag aldrig fått tillfälle att besöka Mallorca, men jag skulle ju verkligen inte tacka nej till en resa nu.. själv är jag inte så mycket för att planera, utan det är roligare att ge sig ut på äventyr och se var man hamanr på nya platser.

StrandviksVillan sa...

Tyvärr inga tips från mig...
Men grattis till jubilaren! :)

Håller tummarna för att inte det nya askmolnet ställer till bekymmer... :S

Trevlig resa önskar jag er redan nu och tack för dina fina komplimanger, du är en pärla!

kram, Ann-Christine

Min Skattkammare sa...

Hallå min vän!
Ohhh, så spännande att åka på semester!
Vi har varit i Alcudia, och särskilt en dag minns jag då vi cyklade ut på landet, det var så vackert och exotiskt med deras landsbygd. Om man åker norrut från Alcudia så finns det en så bra cykelväg brevid den stora vägen. Där cyklade vi och så tog vi av på små vägar. Ta med en karta....förståss. ;o)
Jo, nog är jag stressad, det är mycket som ska hinnas med innan säsongen. Bygget och målning.... tillverkning....planera. Det spinner i huvudet och jag vaknar tidigt....försöker stilla mig....men tankarna flyger iväg på annat håll, ja du vet..
Jag tror vi får ses när allt är på plats, kan inte slappna av och njuta riktigt än, men längtar....;o)
Åhhh, ha nu en underbar semester, spännande att höra om den sen!
Var rädd om er!
Stor kram på dig.....vi ses!
Kicki

Anonym sa...

Hej Kristina. Hyr bil och åk till Valdemossa "Detta är en liten by i bergen som är känd eftersom kompositören Fredéric Chopin bodde här en vinter tillsammans med författarinnan George Sand. Staden ligger 400 meter över havet och på vägen dit kan man se mycket cypresser och johannesbrödträd. Boken ”En vinter på Mallorca” som är skriven av George Sand handlade om just deras tid på Mallorca. De bodde på det övergivna klostret i slutet av 1800-talet.
Till Valldemossa kommer det varje år miljontals turister, både för att besöka klostret och Chopinmuseet. Kvarlämnat finns bl.a. Chopins piano.
I Valldemossa finns även andra intressanta saker att se och göra. Det finns ett litet utbud av butiker och här föddes även Mallorcas skyddshelgon Santa Catalina Thomás. Man kan besöka hennes barndomshem. Varje år firas Santa Catalina och då väljer man ut en femårig flicka som ska spela skyddshelgonet. Hon blir sedan körd genom byn av sex hästar.
På väggarna på nästan alla hus i Valldemossa finns keramiska tavlor inmurade. De handlar oftast om skyddshelgonet. Den gamla stadsdelen som ligger i en sluttning omges av stora odlingar och stenmurar.
Det finns även en liten hamn, Puerto Valldemossa där det finns möjlighet att bada och det är ganska trevligt eftersom det finns ganska få turister. Det rekommenderas att komma till staden tidigt på morgonen eller sent på eftermiddag för annars finns här ofta busslaster med turister.
Här finns också många mysiga restauranger att äta på. I närheten bor skådespelaren Michael Douglas med frun Cathrine Zeta - Jones." slut citat.
Bara namnet på helgonet santa Thoma´s gör ju att man längtar dit...Kram på er och ha en skön resa! A+S

Mamma Russin sa...

hej hej..
jag läser in dotters blogg och trillade in här..:)
vi har just kommit hem från mallorca.. en underbar ö..

vi hyrde bil en dag bara men hann se en del av landsbyggden, mys..:)

om du inte läste den innan så finns det en blogg skriven av en svensk tjej Angelica, hon bor på Mallorca.. :)

vi bodde med i Alcudia, jättefin.. Hoppas ni får en underbar semester.. :)

Anonym sa...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀
酒店經紀