söndag 10 januari 2010

Kalla promenader


Nej jag längtar faktiskt inte till sommaren. Jag gillar när det är riktigt vinter. Fast nu är det lite för kallt. Det är skönt med januari-tiden efter alla helger, man är lite på halvfart. Njuter av det tysta ute. Så småningom kommer sommaren med grillkvällar och badresor, men inte nu för mig.
I helgen har det blivit två kalla promenader, i går lördag var det -20 men i dag bara -13. Det är så underbart vacker ute.
I lördags provade jag att baka surdeglimpor och de blev riktigt bra. Jag lär mig, det tar lite tid. Man går och kikar på degen som ska höja sig till dubbel storlek det tar allt från 3 till 6 timmar. Det som är bra är att det blir så hållbart bröd. Klarar sig en vecka utan att behöva frysas.
Ha en bra vecka allihopa där ute.
Kram Kristina

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Idag skulle man väl också ha gett sig ut på en promenad när det äntligen blev människovänlig temperatur ute, men som vanligt fastnade jag i en massa donande inomhus. Hux flux satt jag där och målade ett bord!
Matbröd, ja finns det något godare än hembakt bröd??

Mamma C sa...

Skönt att termometern har stigit lite. Jag bakade oxå limpor idag på min sista surdegsklick. Dags att göra ny. Jag slängde i en öl i degen oxå, och det verkar som det blev bra. Har inte tagit något smakprov ännu.
Kram Mamma C

Tin sa...

Det känns nästan som mildväder när det bara är -13 grader, eller hur.
Härliga vinterbilder från promenaden kan jag tänka mig.
Ha det så bra! Kram C

Lyckoslanten sa...

Tänk vad alla har fått njuta av det vavkert vintervita nu. Vi hade -9 grader i går och det blev en jätteskön promenad. grattis till surdegsbrödet. Det har jag aldrig prövat på. Ha en fin vecka nu! ♥ Ann-Lis

LenaS sa...

Här inne i Örebro har vi fortfarande -20 och lite till, igår hade vi -23 och så for jag till Kumla och skulle hämta äldsta dottern och där vara det "bara" -15, att det skiljer så mycket....vintern får gärna vara ett tag till även om jag längtar efter vår men -5 kanske räcker....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Vardags-mirakel sa...

Härligt med positiva människor som du! Njut av vintern för snart nog kommer ju våren, och så rofullt att vänta in degen... förstår att det blir gott bröd! Ha det bra, kram Eva.

Krisses hantverk sa...

Ni har det fint i Sverige också ser jag! God fortsättning på det nya året!

Anonym sa...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀
酒店經紀