tisdag 28 juli 2009

Gotland

(ser ni det fina brudparet?)
Nu är man hemma igen!


Vi har haft det så bra och vädret har varit jättebra. Lagom varmt, sol varje dag, lite blåsigt. Vi hade några riktigt fina dagar. den dagen vi var till Fårö var det strålande sol, tyvärr stod vi i färjekö 1 1/2 timme för att komma över till Fårö , men när vi väl var där hade vi en kanon eftermiddag på stranden vid Sudersand. Jag gillar verkligen Gotland. Längtar tillbaka redan.


Vi hyrde en lägenhet utanför Klintehamn. Lägenheten var i ett uthus som var ombyggd. Stort allrum och två sovrum, stor gräsmatta med boulebana och grillplats med altan under tak. Vår dotter med man skulle vara med på ett bröllop som var nu i lördags, så vi var med som barnvakt till lilla Max 10 mån. Bröllopet var ute på en strand, så romantiskt.


Nu ska ni få mina guldkorn på Gotland:
(jag har fått problem med att flytta bilderna som jag vill inläggen så det blir inte som jag tänkt mig)

Fika, det finns cafeer var som helst. Ett som hittade vi i Katthammarsvik i den gamla skolan där. Jättegoda hembakade saker, och de hade även caffe latte därgillar det. Jag provade saffranspannkaka med sylt och grädde.

Rida, det finns mycket hästar på Gotland och möjligheter till turridning. Så det ville jag gärna göra. Vi red på västkusten, Ekstakusten. Ni ser min hästs öron i kanten.


Fårö, gillar man att vara ute i naturen så skall man till Fårö. Väldigt häftigt att vara vid raukarna och på andra sidan Fårö finns en enorm härlig sandstrand. Tänk bara på att vara vid färjan vid Fårösund före lunch på dagen för att slippa köer.Ihreviken, min nästan absoluta favorit. Ligger norr om Visby och Lummelundagrottorna. En så fin plats, med slipade stenar där man kan hítta fossiler i. Åt andra hållet är stranden minst dubbel så lång. En naturupplevelse att vara där.
Visby, så klart. En historisk stad med gamla byggnader lite här och där. Som att komma utomlands känns det när man är där. Jag gillar verkligen Visby. Mycket mysiga affärer. Jag hittade en som hette Missisippi, kan åka tillbaka bara för att gå in i den,så fina kläder. Tyvärr trodde jag att jag skulle hinna in till Visby för att handla så jag struntade i att prova när vi var där första gången. Andra gången jag var inne i Visby var den inte öppen. Men jag hoppas jag åker tillbaka snart till Gotland.Det är skönt att vara hemma med. Och det blev faktiskt lite blåbärsplockning idag.


Kram Kristina