Mynta och spenatsallad
4 port
1 ask socker ärtor
1 zucchini, strimlad med osthyvel
2 dl färska myntablad, hackade
1 liter färsk spenat
1 lime skal och saft
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Kummelfilé med räkor
4 port
4 fiskfiléer 800 gr
1 klick smör
1 citron
salt och svartpeppar
Ugnen på 200 gr, fisken i en smord form, pressa citron över salta och peppra. Låt stå till det andra är klart.
Blanda ihop:
1/2 hackad rödlök
1 dl grovhackad dill
1/2 dl Mascarpone
1 äggula
1/2 dl riven parmasanost
Bred över fisken, in i ugnen i ca 18-20 min.
Mynta och spenatsalad med lime, jag bytte ut spenaten mot blandsallad jag hade hemma och Kummelfilé med räkor, men jag tog färsk torskfilé istället. Det var jättegott. Jag ska försöka läsa den långsamt och prova mer recept.
Kram Kristina
7 kommentarer:
Men vad gott det såg ut, dessa recept ska jag komma ihåg. Se om jag hittar tidningen i affären
Kram Mamma C
Kul med en ny tidning och alltid trevligt med lite ny inspiration i matlagningen. Ville bara önska dig lycka till i utlottningen inne hos mig!
Kram Linda
Den tidningen skulle jag också vilja ha, ser gott ut och tackar för receptet. Ha det bra, kram Eva.
Bläddrade i den igår på jobbet, vår vaktmästare gillar nämligen Lantliv och hade med den på jobbet för att läsa på lunchen! Trodde jag aaaaldrig att han gillade Lantliv..!
Alltid bra med nya recept!
Ikväll var vi inte alls sugna på nåt stort, så det blev en pastasallad med bla gurka, paprika, äpple, purjo, ägg, varmrökt fisk... och så en god dressing. Finns kvar till lunch imorgon också :)
Ha det bra, kram A-C
Hur får man en sån där trevlig tidning i brevlådan!?
Har du flörtat med brevbäraren? ;o)
Det ser väldigt smaskigt ut!
Jag är också trött på kvällarna.......vill inte göra nåt mer nu.....
Kram på dig!
Kicki
Å blir till att rusa till affären idag! Kanske hittar man ngt nytt o gott till lunch
Kram Elin
Skicka en kommentar