Semlor 12 stycken
75 gr smör
3 dl sojamjölk
50 gr jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl agavesirap
1 ägg
1/2 tsk hjorthornsalt
1 liter dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
1 msk linfrön
fyllning
100 gr skållad mandel
1/2 dl sojamjöl
1 msk agavesirap
1 msk mandel-nötmassa ( kan uteslutas)
2 burkar kesella vanilj (till alla tolv)
Smält smöter, häll i mjölken, smula den jästen i en bunke. Häll på degvätskan 37 gr. Rör tills jästen smält. Tillsätt ägg, salt sirap. Blanda.
Blanda alla torra ingredienser, häll i bunken, bearbeta degen tills den släpper i kanterna. Låt jäsa 30 min.
Sätt ugnen på 250 gr. Ta upp degen, forma till runda bullar ( jag fick 14 st). Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Låt jäsa i 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 7 min.
Mixa mandeln, tillsätt de andra sakerna och rör om.
Lägg ihop som vanliga semlor.
Lycka till!
3 kommentarer:
Mums va' gott det ser ut. Här använder vi mycket sojamjölk och dinkel, så varför inte mysa till det! Ha det bäst! ♥ Ann-Lis
Vad bra med ett lite nyttigare recept på semlor, kanske någonting för mig att pröva på.
Kul att få hälsa på här hos dig!
Ha en fortsatt skön vecka!
Det här måste bara provas, låter gör gott. Så ser dom supersmarriga ut med.
Kram Mamma C
Skicka en kommentar