I går kväll var jag baksugen. Jag hade två surdegslimpor i kylskåpet som jag tog fram och gräddade när jag kom hem från jobbet. Det år så bra att jäsa i kylskåpet under tiden man jobbar och sen bara sätta på ugnen när man kommer hem.
Ville baka mer så jag gjorde ett recept som står i Martins bok " Surdegsbröd" på frallor. Då gör man degen direkt med surdegsgrund i som får jäsa 1-1 1/2 timme. Sen bakar man ut små bulllar som får jäsa i kylskåpet under natten. bara att grädda sen på morgonen så har man färska frallor till frukost.
Är lite opigg idag, fick åka hem från jobbet, feber och ont i halsen, inte kul. Hoppas det går över fort.
Ha en trevlig fredagkväll
Kram Kristina
Skulle gärna äta de där frallorna till frukost! Hoppas att det bara är någon liten släng du fick och är pigg och kry i morgon! Ha en skön helg! ♥ Ann-Lis
SvaraRadera....nämen, är du uppe och bakar!?
SvaraRaderaBums ner i sängen igen!! ;o)
Vad gott det ser ut....mmmmm
Kram igen!
:o)
Åh vad gott det ser ut måste testa detta med surdegsbröd....
SvaraRaderaHa en jättefin kväll!
Kramis/LenaS
Nu är du inne i ett surdegsbakande verkligen. Ser så himla gott ut. Tänk att få nygräddat på morgonen. Ha en bra helg och krya på dig.
SvaraRaderaKram mamma C