söndag 24 augusti 2008

Att Våga!!

Jag har aldrig riktigt vågat!


Jag var mycket blyg som liten och det har suttit i även som vuxen. Inte vågat riktigt tro på mig själv eller på mina ideer. Saker jag inte skulle ha klarat som ung:



  • Flytta till en ny stad


  • resa jorden runt


  • Hålla föredrag


  • åka ut som au pair


  • Ringa runt till företag och tjata till mig ett jobb


  • prata engelska så andra hör


  • ha en blogg (vilket inte var möjligt när jag var ung)

Men något jag vågade som 19 åring var att gifta mig och satsa på att det skulle vara vi hela livet, vi är fortfarande gifta och vill vara det efter 28 år.


Nu kommer jag inte på mer just nu, det jag vill ha sagt är att det är så skönt att vara 45+. Fortfarande kan jag vara lite försiktig ibland och är rädd för vad andra ska tycka MEN för det mesta bryr jag mig inte. Livet har lärt mig att jag kan visst det saker och andra tror på mig om jag tror på mig själv. Min tro har också hjälpt mig mycket att veta och känna, att jag duger som jag är och jag är älskad för den jag är. Att våga, är tankar som snurrat i min hjärna ett tag.

Idag har vi ätit något jättegott. Ett recept från min kokbok


Fannys örtkyckling allt i ett:


4-5 frysta kycklnigklubbor


2msk olivolja i långpannan
1 zuccini

2 medelsstora rödlökar i klyftor

2 röda paprikor

2-3 morötter i bitar

4 medelstora potatisar

ca 15 svarta oliver

7-8 skalade vitlöksklyftor

2 tsk flingsalt, svartpeppar

1 msk torkad timjan

1-2 tks rosmarin

2-3 dl vitt vin

ca 2msk olivolja att ringla på allt i långpannan innan den ställs i ugnen

kvistar av färsk timjan och rosmarin.


Blanda allt i en långpanna, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 50-60 min.

Såå gott, så goda smaker. Och inte så tung mat heller utan man känner sig så lagom mätt efteråt.

Testa det får ni se!

Ha en skön vecka nu framför er, och våga vara er själva. Kram

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Känner igen det där,har själv alltid varit blyg.Men med åren får man ju faktiskt en säkerhet i sig själv.
    Ditt recept lät smarrigt,det är jättebra att få lite mattips här och var.
    Ha en bra vecka
    kram Anette

    SvaraRadera

Tack snälla för att du vill lämna en kommentar!