onsdag 7 april 2010

Läsa rätt!


Att läsa är bra att kunna eller hur. Men det är inte alltid man läser rätt. Och när man inte läser rätt får det konsekvenser.
Igår fick jag lust att baka egna kex. Har kollat på Reene Voltiars sesamkex( gillar hennes prukukter) men tycker de är lite dyra, och i min kokbok så fanns det enkelt recept på just sesam och linfrökex. Kanon tyckte jag som är en liten vandrade häslobutik nu förtiden.
Satte igång, blanda lite fröer som skulle ligga i vatten 20 min och sen platta till på en plåt, grädda 10 min. Busenkelt.
När jag kom till gräddningen stod det inte 10 min, det stod 10 TIMMAR. Då hade jag fått ställt klockan på väckning 03.50. Kändes inte aktuellt. Nog för att jag gillar att baka och är morgonpigg men....
Stängde av ugnen, satte på den så att jag kunde ta ut plåten 05.50 istället. Kan inte vara billiga kex när ugnen ska vara på så länge, tänkte jag. De fastnade i plåten i mitten men en hel del kunde jag ta.
Med färskost med vitlök/persilja och gurka på var det jättegoda. Så det var tur det!
Kram Kristina

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Men så det kan bli! Gott slut i varje fall! Ser att du har en likadan gåskruka som jag har. Ja visst är det bra att männen håller efter oss i köket! ;o) Ha ett gott slut på veckan! ♥

Tigris Predikantan sa...

Ja, ibland kan en liten detalj vara av stor betydelse!
:)

Mamma C sa...

Kollat på Reene Voltiars grejer i affären oxå. Men där går snålheten för mig. När jag stått och klämt på ett paket ett tag, tänker jag måste finnas andra alternativ. Men vinnar jag några mille, kan jag plocka vagnen full. Dom ser jättegoda ut dina kex. Men man får inte ha bråttom när man bakar dom :-)
Kram mamma C

junhe sa...

ser mumsigt ut det där, tyvärr har jag inte tålamod att baka ngt som tar längre tid än en halvtimme *hihi* men är det hälsosamt kanske man ska prova =) ha en fortsatt bra vecka// kram junhe

Fröken Fräken sa...

Men, pust, 10 h i ugnen?! Då får det allt vara väääldigt goda kex när de är klara. ;-)