måndag 31 augusti 2009

Fast det är måndag tycker det är roligt att äta lite god mat. Så det blev stekt fisk med sallad med kidney böner, riven morot och ugnsbakade rödbetor med chevréost. Riktigt mumsigt.

Jag gillar den är sidan av vår altan, när humlen har växt så och det blir alldeles lummigt och grönt. Olivträdet har fått flytta in under tak så den inte flyter bort. Rätt som det kommer det ju skurar.



Nu ska ridbyxorna och stövlarna på. Vi hörs!
kram Kristina

söndag 30 augusti 2009

Söndagmorgon

Njuter av att vara hemma från Öland. Gick ut nu i morse med kameran och fotade min augusti trädgård. Det är så skönt att bara vara efter en intensiv vecka. Ska ladda mina batterier idag så jag har energi till att jobba en vecka.

Igår så spelade jag lite barnteater. Jag är en bibliotikare som heter Berit som är lite speciell, jättekul att spela ut ibland men i går kväll var jag så trött att jag somnade före halv tio. Jag vaknade i morse 7.55 kände jag mig piggare, då var det härligt att gå ut i trädgården.



Ser ni de vita "svansarna"på blomman. Jag tror den heter Vitlysing, jättefin.








I ett hörn på baksidans gamla plattaltan har jag samlat blommor med färg, ögat behöver lite att titta på.
" Säg vem har skapat blommorna, blommorna, blommorna, säg vem har skapat blommorna jo Gud i himmelen."

Ha en skön söndag
kram Kristina



fredag 28 augusti 2009

Hemma igen!

Hej på er kära vänner!

Ni kanske undrar var jag tagit vägen. Jag har varit på en aktivitetsvecka med jobbet på Öland. Intensivt, roligt, trött, kul, jobbigt, strålande väder. Så nu är jag hemma igen, borta bra men hemma bäst. Så nu ska jag vila upp mig i helgen med att spela lite barnteater imorgon.

Eftersom jag skulle vara i tjänst hela veckan hade jag inte med mig min privata kamera så inga bilder att visa från Öland. Men jag kan tala om att Ölands norra udde har en fantastisk natur och flera härliga cafeér.

Ha en trevlig fredagkväll.
kram Kristina

torsdag 20 augusti 2009

Jippi nu har den kommit!

Stoff och stils höstkatalog. Den ska läsas från pärm till pärm. Nu vet ni vad jag gör kvällarna fram över.
kram Kristina

söndag 16 augusti 2009

Loppislördag

Ibland tycker jag att det är svårt att sätta rubiker när helgen har innehållit loppis, 75 års kalas, blåbärsplockning, barnvakt, kyrkobesök och firat en kompis på Jensens bofhaus. Men eftersom jag vill visa vad jag hittade på loppis, och det andra jag varit med om har jag inte bilder så så då blir rubriken LOPPISLÖRDAG.

Jag har knappt 2 km till ett loppis, men är så sällan där. Kanske lika bra annars får jag väl öppna loppis själv snart hi hi... Bara bra saker hittade jag. Emaljerade muggen var så söt ovh jag har flera emaljerade saker så den passar i köket. Det mesta jag handlade kostade bara 10 kronor.
En halvmeters tygmätare, kommer inte på vad de heter, var jättebra tycker jag lite stadigare än ett måttband.


Det är söta fatet sick jag för en tia. Ska ha det till min gamla hörna i vardagsrummet med en glaskupa på tänkte jag.

Kunde inte låta bli att köpa brevvågen. Den var i så fint skick. Nu kan jag väga min tygkorgar innan jag skickar i väg dem så ser jag hur mycket frimärken jag behöver sätta på.



Den här tror jag kommer att bli vit. Eller vad tror ni :)


Kanske ett onödig köp, eftersom vi precis har rensat ut en massa i garaget på grejer jag har sparat på. Men kan bli kul för barnbarn att skriva på eller så målar jag den vit och har den i köket. Vi får se.
Kram på er och ha en bra vecka!
Kristina






fredag 14 augusti 2009

Veckans skörd är inte blåbär....





...det är något som jag sytt. Ni blir väl uttjatade på att titta på vad jag har sytt. Men det är det jag har att visa, ni kan få se min tvättstuga med tvätt men det är inte så intressant.
Blusen är jag jättenöjd med. Ett mönster från Stoff och Stil nr 800235 ett kanonmönster, lätt och roligt att sy. Jag ville prov sy mönstret först innan jag syr det i ett rutigt blått tyg, så jag sydde det i lakansväv från IKEA för 19 kronor metern. För att det skulle hända lite mer på den sydde jag dit ett spetsband fram. Kanske jag syr på lite udda vita knappar också.
Tygkorgen i rött tycker jag blev så fin, gillar verkligen dessa tyger. De är till salu om någon är intresserad.
Nu ska jag nog slänga mig i en brassestol en stund och invänta golfaren, så ska jag ta ut honom på en indisk restaurang så han för se något annat en green och tee och järnvagsspår.
( kanske helgens skörd blir blåbär)
Ha en skön helg.
kram Kristina

torsdag 13 augusti 2009

Hvide have

Med inspiration från det senaste numret från Jeanne d´Arc Living gick jag ut i trädgården och plockade en bukett blommor i vitt och grönt.



Snart är första arbetsveckan gjord och det är skönt. Kanske att kroppen har fattat nästa vecka att den ska vara på jobbet och inte hemma vid symaskinen eller trädgården.
Ha en bra dag!
Kristina


tisdag 11 augusti 2009

Nytt i fönster

Nu behövs det nytt i fönstren tycker jag. Både köket och badrummet har det bara varit ihopställda grejer i länge nu.
Liten zinkbalja ( Bloommingville) med blomma och två små söta flaskor från Ib Larsen fick det bli i badrummet och...

zinkkrukor med vita perlargoner i köket. Jag tyckte det såg så fint ut med papper runt blomma så det får sitta kvar ett tag. Mannen kommer nog att fråga varför.

Må så gott!
kram Kristina


måndag 10 augusti 2009

Rött

Det blev en sväng till IKEA igår morse. Tänk att IKEA är så lugnt klockan 10.15 en söndagmorgon. När jag kom till tygavdelningen hade de personalträff på klippbordet!
Jag älskar deras röda tyger i lantlig stil, men de ska utgå fick jag se!


En tygkorg i rött, på väg till Designrummet.


En "hög" med tygkorgar som också är på väg.
Kram Kristina

lördag 8 augusti 2009

Sommar och hav

Nu har jag varit i Grebbestad några dagar, tisdag-fredagkväll. Vi var där i tre nätter på Edsvikens camping. Ville gärna vara vid havet några dagar innan semestern är slut. Efter ha kollat vädret på nätet ingående så prickade vi in tre hela dagar med kanonsol. Jättehärligt :) Vi var där med kompisarna V och D och vi bokade in oss på små campingstugor de hade, de såg ut som små fågelholkar. Två sängar och ett litet bord med kokplatta och ett kylskåp och en liten altan. Fullt tillräcligt när vädret är strålande och man bara ska sova där några nätter.



Jag gillar allt i matväg som kommer från havet ( kanske inte ostron). Det blev vinkokta musslor, skaldjurspasta, räkfrossa och fisksoppa mmm ... så gott.
Nu är det bara en ynka dag kvar till man måste komma in i något som heter arbetsliv. Det får väl gå för jag gillar ändå mitt jobb fast det är så skönt att vara hemma.
Idag har vi varit och gått i Harge uddar. Ett underbart naturreservat i norra Vättern, påminner lite om bohuslän. Klippor klart vatten och båtar. Otroligt vackert är det där och härligt att bada från klipporna.
Få se vad man ska göra imorgon? Ikea kanske....
kram Kristina


söndag 2 augusti 2009

Söndag







Mina inlägg kommer inte ofta i sommartider. har annat för mig som bara blir svårt att få in i bloggen: det heter semester, gör lite av varje, bara finnas till, har mina barnbarn här.
Jag har suttit vid symaskinen en del sista dagar, fick sån sylust. Det blev en klänning till, korta vita byxor av gamla lakan. Och en tygkorg naturligtvis.
Ha en skön dag!
Kram Kristina (som även heter Karin och har namnsdag i dag.)