fredag 18 juli 2008

Gävle tur och retur

Hej

Jag har varit i Gävle och varit barnvakt, jättekul. Lilla tjejen är 15 mån och är så mysig. Otroligt duktig på att sysselsätta sig själv hela tiden. Tänk va kul det är att vara farmor.


Idag innan jag åkte med tåget hem så var jag och min man, som hade rast i Gävle (han är lokförare), och fikade på ett helt underbart ställe, ni måste åka dit!!!
Jag frågade om jag fick ta lite kort och det var helt ok.
Majas trädgård är öppet torsdag-söndag. Nu skulle det vara semesterstängt 2 veckor, med början nästa vecka, så stick dit i helgen.



Detta café ligger i Gävles äldsta stadsdel, gamla Gävle tror jag att det kallas. Små kullerstensgator med låga trähus. Längst upp, hela kvarteret sluttar svagt uppåt mot söder i Gävle, där ligger detta fina, mysiga café på en innergård.



Här inne var en liten butik och där man betalade sitt fika.


I trädgården växte det örter, och det är ett litet uthus.....

...... som också var inredd till ett rum.

Visst är det mysigt och värt ett besök. Tack för fikat som var billigt, och för att jag fick ta kort.

Imorgon behöver jag nog åka till IKEA, fick mail från Designrummet att hon nästan sålt slut på mina brödkorgar i tyg. Kul!

3 kommentarer:

Stina sa...

Åhhh, jag tro att jag dör, vad fint.
Dit skulle jag vilja åka.
Kramis gumman

Livet i träsket sa...

Oj, så fint! Synd att det låg så långt bort, visserligen ska vi till Hälsingland i augusti men det kommer inte att finnas tid för några större utsvävningar då det är ett bröllop vi ska på och vi jobbar båda så det blir två dagars semester och två dagars resdagar...

Hela rubbet sa...

jag som bara bor 7 mil från Gävle, och aldrig varit till Snus- Majas Cafe
jag är in till sybutiken Pastellen ibland , så därifrån till Majas Cafe är det inte långt att gå.

Men de finns ett supermysigt ställe i Regnsjö som oxå heter Majas cafe, massor av fina saker som ser gammeldags ut. skall ta foton nästa gång jag kommer dit.Det är inne i en jättestor lada hon har cafet o alla prylar